Koncerter i Vor Frelsers Kirke

// ÅBEN SCENE 7.7 KL. 19.00

Vor Frelsers Åbne Scene er et sted, hvor vi samles og deler de sange med hinanden, vi hver især har skrevet. Åben scene er ikke kun for sangskrivere, men alle der vil være med til at skabe et trygt sted, hvor alle er deltagere og medskabere af den Åbnes Scenes ærlighed, respekt og ånd. Udover at høre nye sange er der mulighed for at møde nye mennesker eller fordybe dig i en samtale med en god ven, mens du drikker en øl, et glas vin eller en kop kaffe.
Vil du dele dine sange?
Skriv en mail til nielspeter@vorfrelsers.dk, så får du på aftenen 15 min. til at spille et par sange og muligheden for at fortælle, hvorfor disse sange er vigtige for dig, og hvorfor det er fedt at dele dine sange lige præcis her i kirken.
Når aftenen er færdig, har du også mulighed for at få en videooptagelse af dine 15 min. med hjem.
___
Dørene åbner kl. 18.30
Scenen åbner kl. 19.00

// MODERNE MESSE 10. SEPTEMBER KL. 19.30

Døre: 19.00
Starter: 19.30
Entré: Gratis

”Moderne Messe” er Mads Houes svar på kirkens og kirkegængernes voksende interesse for ny liturgi og rytmisk musik. Sammen med lektorer i latin har han oversat de originale liturgiske tekster til hverdagsdansk og iklædt dem nye melodier og arrangementer. Musikken er original og skrevet til orkester med strygere, blæsere, rytmegruppe og sang, inspireret af nordisk jazz og moderne klassisk musik.

– Det er nødvendigt med nye ideer, der kan skabe forståelse for højmessen, og som på sin helt egen måde fortæller det gamle glædelige kristne budskab. ”Moderne Messe” er en ny måde at opleve højmessen på, som binder Folkekirkens tradition rigtig godt sammen med vores nutidige kultur, siger kirkemusiker Niels Peter Thomassen fra Vor Frelsers Kirke i Aalborg.

Det er Mads Houes håb, at ”Moderne Messe” kan være med til at gøre Folkekirken mere attraktiv for nye og yngre kirkegængere:
– Den klassiske gudstjenestes dybe tekster rummer både ynde og skrøbelighed. Det vil jeg gerne understøtte og formidle på en inspirerende måde, som den moderne dansker kan relatere til. Det er mit ønske, at det vil være med til at minde os om glæden ved kirkens fællesskab og livet med troen, siger Mads Houe.