Koncerter i Vor Frelsers Kirke

SWANS + Maria W. Horn

——————————————————
Dato: 5.3
Entré: 350 kr. inkl. gebyrer
Døre åbner: 19:30
Koncertstart: 20:00
——————————————————
Eksklusiv koncert i Vor Frelsers Kirke med SWANS + Maria W Horn!

SWANS
I 1982 grundlagde Michael Gira det banebrydende band Swans midt i den pulserende energi i New York City. Bandet blev først kendt for deres uforsonlige og brutale lydbølger, der kastede lytteren ud i et voldsomt musikalsk orkan. Med Gira’s dybtgående tekster og rungende vokaler gennemgik Swans en fascinerende udvikling over de næste 15 år.

Efter de intense albums “Filth” og “Cop” begav Swans sig ud i den barske proto-industrielle rockverden, hvorefter de skiftede kurs til atmosfæriske og martial lyde på det epokegørende dobbeltalbum “Children of God” fra 1987. “The Burning World” (1989) førte til mere afdæmpede akustiske meditationer, efterfulgt af en flytning til Atlanta og skabelsen af melodiøse lydstrømme på “White Light from the Mouth of Infinity” (1991) og “Love of Life” (1993). Med “The Great Annihilator” (1994) tog bandet en ny retning mod dissonans og skarpe kanter, mens “Soundtracks For The Blind” (1996) blev det ultimative udtryk for den æra.

Efter 15 år tog Michael Gira en pause fra Swans og fokuserede i stedet på Angels Of Light i 13 år. I 2010 blev Swans vækket til live igen med udgivelsen af “My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky” og en omfattende verdensomspændende turné. Albummene “The Seer” (2012) og “To Be Kind” (2014) opnåede imponerende succes på Billboard-hitlisterne og koncertsteder blev udsolgt. “The Glowing Man” (2017) blev det sidste studiealbum, inden Gira vendte tilbage med “Leaving Meaning” i 2019 og genoptog en dynamisk sammensætning af musikere.

Maria W. Horn 
Maria W Horn (1989) er en komponist, hvis arbejde udforsker lydens iboende spektrale egenskaber. Hendes kompositioner anvender varieret instrumentation, der spænder fra analoge synthesizere til kor, strengeinstrumenter, orgelpiber og forskellige kammermusikformater. Ofte kombineres syntetiske lyde med akustiske instrumenter for at udvide instrumenternes klanglige kapaciteter med præcis kontrol over klang, stemming og tekstur.

Maria kombinerer spektralistiske teknikker og stedsspecifikt kildemateriale for at udforske en bygnings, objekts eller geografisk områdes iboende erindringer. I hendes seneste kompositioner bruger hun akustiske artefakter fra fysiske rum til at skabe musikalske rammer for sine kompositioner. Med udgangspunkt i disse akustiske aftryk væver Maria komplekse harmoniske mønstre, der langsomt transformerer sig fra intim skrøbelighed til skærende, højdensitets-lydmonolitter.

Hendes debutalbum “Kontrapoetik” (2018) er en historisk undersøgelse og en form for mod-eksorcisme, der beskæftiger sig med det bedragerisk rolige, men oprørte fortid i hendes hjemegn, Ångermanland, i det nordlige Sverige. “Dies Irae” (2021) stammer fra resonansfrekvenserne i en tom maskinhall fra minedistriktet Bergslagen, og “Vita Duvans Lament” (2020) er en sonisk udgravning af, hvad der engang var den eneste panoptiske cellefængsel bygget i Sverige.

Ud over sin kunstneriske praksis er hun også medstifter af det svenske pladeselskab XKatedral.

Downtown July

——————————————————
Dato: 13.4
Entré: 75 kr inkl. gebyr /+ 1
Døre åbner: 19:30
Koncertstart: 20:00
——————————————————
DU BEHØVER IKKE AT VÆRE STUDERENDE FOR AT KØBE BILLET
* OBS. Dette er en plus one-koncert, og derfor kan du med gyldigt studiekort invitere én ekstra gæst med på din koncertbillet

Uptempo, engagerende og med en intens inderlig nerve, præsenterer Downtown July et forfriskende take på Indie-rock. Fundamentet for Downtown Julys univers er synergien i bandet og lyrikken, som udforsker eksistensens pendul, der svinger fra overvældende kærlighed til dyb sorg, fra forsøgt fuld kontrol til gennemgribende magtesløshed. Downtown July byder både op til dans og skråleri, men også dybtfølte og eftertænksommemomenter og kalder selv deres musik for “Groove og Græd”.

Downtown July har i 2023 udgivet en række singler og fortsætter stimen med “Min baltazar”, som udkommer d.22/3 2024. Derefter kommer fokusset til at være på EP’en “i min krop” som bandet drager på tour med til efteråret 2024. EP’en er navlepillende, indadvendt og sætter lyrisk og udtryksmæssigt fokus på angst. Angst for at være midt i 20’erne, og skulle navigere i forventninger, økonomi, stress, selvbillede, søvnunderskud og tage stilling til hvem og hvad du vil være. Alt sammen med en forskellig grad af musikalsk ulmende aggression. Selvom fortællingerne er introverte, glæder bandet sig til at dele deres egne lærestreger, de ting, der har rundet dem og en moden refleksion sammen med lytteren, som vil komme helt ind under huden på det spirende indie rock/pop band. EP’en “i min krop” udkommer d. 24/8, på Gemini Festival, som dele af bandet selv har stået i spidsen for de sidste 3 år. d.13/4 i Vor Frelsers Kirke i Aalborg glæder Downtown July sig både til at kigge fremad og bagud i kirkerummet, som de har stor respekt for både i ånden men også i klangen og musikken. Det vil være særlig koncert, hvor en række af numrene er blevet omskrevet for at få endnu større effekt i den smukke kirke. Forvent det rå og utæmmede du kender fra Downtown Julys univers krydret med ekstra omhyggelig og sans for detaljen.

På deres rejse har Downtown July spillet på store og små scener, om det er en intim koncert på et lille spillested eller for fuld blæs i den rå hal på SPOT festival elsker bandet at dele nuet og musikken med deres publikum.

Koncerten er et samarbejde med Vor Frelsers Kirke og Studenterhuset.