Koncerter i Vor Frelsers Kirke

// MYRKUR NATKIRKE KONCERT 15. MAJ KL. 23.00

Døre: 22.30
Koncertstart: 23.00
Entre: 200 inkl. gebyr

Myrkur tager på kirke-tour med sit nyeste album ’Folkesange’. I marts måned da verden lukkede ned, udsendte Myrkur albummet ’Folkesange’. Nærmest ironisk at der skulle udkomme et så nært, smukt og folkeligt album på netop det tidspunkt. Myrkur har derfor endnu ikke turneret med albummet. Til maj besøger hun tre kirker i Odense, Aarhus og Aalborg, og publikum kan se frem til et enkelt, smukt set-up med Myrkur i front, to korsangere og en cellist.

Myrkur med det borgerlige navn, Amalie Bruun, har altid gået sin egne veje og udfordret undergrundens forudindtagede opfattelse af heavy-metal lige siden udgivelsen af debutalbummet ’Myrkur’ EP i 2014. Med hendes to første fuldlængde studiealbum, ‘M’ fra 2015 og ‘Mareridt’ fra 2017, kombinerede hun rå second-wave black metal med sin forkærlighed for den nordiske folkemusik. Det var noget der med det samme satte hende på landkortet, og fik lytternes og mediernes opmærksomhed verden over. Det nordiske og det akustiske Med udgivelsen af sit nyeste album, ’Folkesange’, har Amalie Bruun påbegyndt en rejse ind i hjertet af den skandinaviske kultur, der prægede hendes barndom. ”Den nordiske black metal har rødder i folkemusikken. Hele tematikken i nordisk black metal og nordisk folk har meget til fælles, ligesom begge stilarter besidder en kæmpe styrke”, siger Amalie.

// ÅBEN SCENE 28.5 KL. 20.00

Døre: Kl. 19.30
Scenen åbner: Kl. 20.00
Entre: Gratis

Vor Frelsers Åbne Scene er et sted, hvor vi samles og deler de sange med hinanden, vi hver især har skrevet. Åben scene er ikke kun for sangskrivere, men alle der vil være med til at skabe et trygt sted, hvor alle er deltagere og medskabere af den Åbnes Scenes ærlighed, respekt og ånd. Udover at høre nye sange er der mulighed for at møde nye mennesker eller fordybe dig i en samtale med en god ven, mens du drikker en øl, et glas vin eller en kop te.

Vil du dele dine sange?
Skriv en mail til nielspeter@vorfrelsers.dk, så får du på aftenen 15 min. til at spille et par sange og muligheden for at fortælle, hvorfor disse sange er vigtige for dig, og hvorfor det er fedt at dele dine sange lige præcis her i kirken.
Når aftenen er færdig, har du også mulighed for at få en videooptagelse af dine 15 min. med hjem.
Der sker noget ekstraordinært i kirkerummet, når det er blevet mørkt udenfor. Lyden af byens travlhed dæmpes, og de levende lys kaster et flakkende skær mod kirkens hvide kupler. Det er som om, at både rummet og mysterierne bliver større i ly af mørket, og at vi har nemmere ved at give os selv og hinanden plads til at tænke, søge, længes, lytte, tale og sanse på måder, som vores blufærdighed normalt ikke tillader os at gøre.

// TUNDRA NATKIRKE KONCERT 17. JUNI KL. 21.00

Døre: 20.30
Koncertstart: 21.00
Entré: 75,00 kr. (inkl. gebyr)

Tundra er et nordjysk band, hvor Harper, indiske instrumenter, akustisk klaver og percussion møder analoge synths, Würlitzer og elektrisk guitar og forenes gennem Sofie Trolles stærke vokal.
Mens landet lukkede ned, lukkede Tundra sig inde i Vor Frelsers Kirke og begyndte at arbejde på et nyt album. Bandets verdensomfavnende lyd var et oplagt match til det store kirkerum, og således kom idéen til at lave en totalkoncert i det samme rum, som numrene var blevet skabt i – som et tak for lån.

Bandet fortæller: De sange vi skrev i Vor Frelsers Kirke er tæt knyttet til det specifikke rum, de er blevet til i. Kirkebænkene, det mosaiksprængte lys fra vinduerne, korset, duften af kaffe fra kirkekontoret og salmebøgerne på hylderne er på en måde med i musikken. De er “medspillere”, og vi bilder os selv ind, at vi kan høre noget højstemt og sakralt på de nye sange, og det synes vi publikum skal have lov til at få indblik i.
I totalkoncerten har Tundra valgt at involvere den visuelle kunstner Sallyr, der på lige fod med musikken skal bidrage med en stærk visuel oplevelse. Tanken med Sallyrs visuals er således, at de ikke kun skal komplementere musikken, men at de i sig selv vil være en oplevelse:

Vi har inviteret Sallyr med til at give koncerten et visuelt lag. Tanken er ikke at det visuelle kun skal til for at bakke musikken op – som det ellers tit er til koncerter – men snarere at det visuelle og musikken er ligeværdige elementer, der skal give publikum en helt særlig sanselig oplevelse i et helt særligt rum. Det fortjener vi alle sammen efter et kulturelt tørlagt år.

// MODERNE MESSE 10. SEPTEMBER KL. 19.30

Døre: 19.00
Starter: 19.30
Entré: Gratis

”Moderne Messe” er Mads Houes svar på kirkens og kirkegængernes voksende interesse for ny liturgi og rytmisk musik. Sammen med lektorer i latin har han oversat de originale liturgiske tekster til hverdagsdansk og iklædt dem nye melodier og arrangementer. Musikken er original og skrevet til orkester med strygere, blæsere, rytmegruppe og sang, inspireret af nordisk jazz og moderne klassisk musik.

– Det er nødvendigt med nye ideer, der kan skabe forståelse for højmessen, og som på sin helt egen måde fortæller det gamle glædelige kristne budskab. ”Moderne Messe” er en ny måde at opleve højmessen på, som binder Folkekirkens tradition rigtig godt sammen med vores nutidige kultur, siger kirkemusiker Niels Peter Thomassen fra Vor Frelsers Kirke i Aalborg.

Det er Mads Houes håb, at ”Moderne Messe” kan være med til at gøre Folkekirken mere attraktiv for nye og yngre kirkegængere:
– Den klassiske gudstjenestes dybe tekster rummer både ynde og skrøbelighed. Det vil jeg gerne understøtte og formidle på en inspirerende måde, som den moderne dansker kan relatere til. Det er mit ønske, at det vil være med til at minde os om glæden ved kirkens fællesskab og livet med troen, siger Mads Houe.