Koncerter i Vor Frelsers Kirke

Aalborg Operafestival – Dome of beliefs synthesis

Dato: 12.8
Koncertstart: 21.30
Entré: 100 kr. 

Lad tankerne blive udfordret i et transcenderende lydunivers

Kunstneren Ulrik Vincent undersøger tro, vores omgivelser og dets virkemidler gennem lyd for at finde svar og nye måder at opfatte tro og vores verden på. I Dome Of Belief Synthesis udsættes publikum for forskellige tros overbevisninger.

Værket er en undersøgelse af synkretisme gennem lyd, repræsenteret ved en opsat domestruktur med 16 højtalere. Synkretisme er troen på flere guder og overbevisninger fra forskellige trosretninger, og guderne kan være repræsentationer af naturkræfter eller principper baseret på troen på universet og jorden. Højtalerne skaber et transcenderende lydunivers, som består af religiøse tekster fra forskellige trosretninger indlæst af udvalgte tros overhoveder. Alle har de fået et fælles narrativ inden oplæsning: Forenelse.

Oplevelsen i Vor Frelser Kirke indledes ved operasanger Diana Hauglands, som fremfører uddrag fra Hildegard Von Bingens Kiss of Peace, Songs from the Dendermonde Manuscript. Derefter træder man ind i Dome of Belief Synthesis.


Medvirkende:

Diana Haugland, sopran
Sherin Khankan, imam
Jesper Fodgaard, sognepræst
Tenzin Drolkar, Buddhistisk Center
Swami Atmavidyananda, Spirituel leder for Hinduisme og Kriya Yoga Worldwide
Studerende fra Kunst og Teknologi, Aalborg Universitet
Studerende fra Elektronisk Lyd og Musik, Det Jyske Musikkonservatorium.

Det samlede værk er skabt af kunstneren Ulrik Vincent.

Arrangementet er arrangeret i samarbejde med Vor Frelsers Kirke og støttet af Region Nordjylland, Lille Kulturpulje.

Katedral – en lovsangskoncert med Arvid Asmussen og band

Dato: 17.9
Koncertstart: 20.00

80 kr. (Billetsalg i døren)

Arvid Asmussen præsenterer 10 nye lovsange fra albummet KATEDRAL som udkommer d. 1. september.

Lovsangskoncerten bliver en medrivende aften, hvor Arvid og bandet inviterer til fællessang med både nye og kendte danske lovsange og salmer. Der vil også være enkelte ”lytte-sange” på repertoiret. Genren spænder fra folk/singer-songwriter til pop/rock og leveres af et fantastiks band bestående af Lasse Kobbersmed (tangenter), Jacob Worm (guitarer), Jimmi Bech (trommer), Jesper Smalbro (bas) og Cathrine Højlund (sang).

Den nye udgivelse hedder KATEDRAL og sangene handler om Guds nærvær – ikke i kun kirken – men i skaberværket og i naturen rundt omkring os, der er den egentlige, store katedral. Her kan vi kan opdage Gud – at vi kan være sammen med ham og at han taler til os. De fleste danskere kan komme i kontakt med følelsen af at være en del af noget større, når de er i naturen – uanset deres forhold til kirken – og sangene rækker på den måde ud over kirkens rum til endnu flere danskere.

Koncertturneen arrangeres i samarbejde med YFC/SonarMusic. Efter koncerten vil der være mulighed for at købe musik og merchandice og hilse på Arvid og bandet.

Om Arvid Asmussen

Arvid Asmussen er sangskriver, musiker, forfatter og præst i Silkeborg Oasekirke. Siden 2010 har han udgivet moderne salmer og lovsange og er bl.a. kendt for ”Vi vil gi’ dig det bedste vi har”, ”Ud af mørket” og ”Jeg vil ikke glemme dig”. Arvid Asmussen har spillet mere end 200 lovsangskoncerter over hele landet og følges hver måned af over 5000 lyttere på Spotify foruden andre streamingtjenester. Arvid Asmussen er aktuel med albummet ”Katedral” som udkommer 1. september 2022.

Youtube

Spotify

Facebook