En hyldest til stilheden og langsomheden

Det er sommer og ferietid i Danmark, og det gælder også i Vor Frelsers Kirke. Vi samles naturligvis til gudstjenester, dåb, vielser og begravelser i kirken hele året – også i ferierne – ligesom vores kirkerum er åbent for dig, der søger stilhed (og kølighed?) bag kirkens tykke mure. 

Men kirkens øvrige aktiviteter og fællesskaber er sendt på sommerferie. Det er godt for mennesket at tage en pause fra et hverdagsliv, der for mange af os er hektisk og krævende. I sommertiden kan vi finde tid til hvile og leg og ny inspiration og komme ned i tempo.

Det har vi brug for. 

Stilhed og langsomhed er nødvendigt og i vores hektiske tidsalder måske endnu mere nødvendigt end nogensinde. I stilheden og langsomheden kan vi nogle gange høre det, vi ellers ikke kunne høre, og se det, vi ellers ikke kunne se. 

Og det viser sig ofte, at vi har meget nemmere ved at høre Guds stemme i stilheden og langsomheden. 

Guds stemme er den stemme, vi har allermest brug for at lytte til, og jeg vil håbe, at stilhed og langsomhed må give dig gode ører for den stemme, som hvisker sin evige kærlighed til os alle. Og så vil jeg ønske dig en rigtig god sommer, hvadenten dit afbræk fra hverdagen består af en lang udlandsrejse, rosévin på terrassen, familiehygge i campingvognen eller en tur til Vestre Fjordpark, hvor du stopper ved købmanden og køber en pakke sodavandsis med hjem.


Sognepræst Jesper Fodgaard