Natkirke

Natkirke i Vor Frelsers Kirke – gudstjenester og koncerter


En gang om måneden inviterer Vor Frelsers Kirke til natkirke. Der sker noget ekstraordinært i kirkerummet, når det er blevet mørkt udenfor. Lyden af byens travlhed dæmpes, og de levende lys kaster et flakkende skær mod kirkens hvide kupler. Det er som om, at både rummet og mysterierne bliver større i ly af mørket, og at vi har nemmere ved at give os selv og hinanden plads til at tænke, søge, længes, lytte, tale og sanse på måder, som vores blufærdighed normalt ikke tillader os at gøre.

Natkirke i Vor Frelsers Kirke er skiftevis koncert og gudstjeneste, men altid mangfoldigt fællesskab med plads til mange forskellige udtryksformer og mennesker. Vi eksperimenterer med liturgien og leger med både lyset og ordene, mens vi lader roen komme til os og de ofte hektiske liv, vi lever.

Ved natkirkekoncerter og -gudstjenester skaber vi plads til kunst og kreativitet, men alle deltagere er medskabere af natkirkens særlige atmosfære. I kirkerummets café er der mulighed for at møde nye mennesker eller fordybe dig i en samtale med en god ven, mens du drikker et glas vin eller en kop te.

Natkirke er ikke et spillested eller en koncertsal, men ny måde at være folkekirke på i et rum, hvor der er noget særligt på spil, og hvor det kristne budskab vil udfordre og inspirere både deltagere og kunstnere, og hvor vi altid går ud ad døren med en velsignelse i ryggen.

Kom og vær med